Forum Rare Films.Cinema Paradiso 

Sunday, June 13, 2021

Het Debuut / The debut. 1977. FULL-HD.

Het Debuut / The debut. 1977. FULL-HD.
NL. Het debuut is een Nederlandse film uit 1977 onder regie van Nouchka van Brakel. Het is een verfilming van het boek Het debuut van Hester Albach en tot filmscenario verwerkt door Carel Donck en Nouchka van Brakel. De film heeft als internationale titel The Debut.
Nouchka van Brakel, die hiermee haar debuut maakte evenals hoofdrolspelers Gerard Cox en Marina de Graaf, zou als eerste vrouwelijke regisseur de boeken in gaan van de Nederlandse film.
De 14-jarige Carolien krijgt een relatie met de 41-jarige Hugo, een vriend van haar ouders die vanuit Zambia op kerstvakantie is in Nederland. De twee spreken af op geheime locaties zoals in hotels. De relatie loopt uit op een drama als de vrouw van Hugo, Rita, zwanger wordt, en Hugo zijn relatie voor Carolien niet wil verbreken. Carolien reageert op een laconieke manier, dat ze makkelijk zonder Hugo kan. Op school wordt ze echter voor ouwe vrijster uitgemaakt en uit emotie knoopt ze het aan met de versierder van de school, waardoor ze depressief wordt. Uiteindelijk komt het goed nadat Hugo vertrokken is naar Afrika.
EN. A 14 year old girl and a 41 year old friend of her father's fall in love, and soon their relationship grows into a sexual one as well. For some time all is happy, but then the tension grows too much, because of the secrecy and frustration of being the lover of a married man, and because she feels he starts to treat her too much like a child instead of a lover.
Writers: Nouchka van Brakel, Carel Donck, Hester Albach.
Director: Nouchka van Brakel.
Cast: Marina de Graaf, Gerard Cox, Pleuni Touw, Kitty Courbois, Dolf de Vries, Sandrien Van Brakel, Joop Keesmaat, Simone Ettekoven, Daco de la Bretonnière.
Netherlands, 1977.
Language: Dutch.
Subtitles: English.
1920x1080 FULL-HD
Download Het Debuut / The debut. 1977:
2 parts archive:
Part-1
Part-2

 
Het Debuut / The debut. 1977. FULL-HD.
Het Debuut / The debut. 1977. FULL-HD.


No comments:

Post a Comment