Forum Rare Films.Cinema Paradiso 

Sunday, February 25, 2018

Trollsyn / Second Sight. 1994.

Trollsyn / Second Sight. 1994. FULL-HD.
NO. Filmen er basert på sagnet om Jostedalsrypa. Den store pesten i Norge ble kalt svartedauen og herjet i Europa rundt 1350. Den rammet Norge svært hardt og to tredjedeler av befolkningen døde. En av de viktigste bærerne av håpet om en nasjonal gjenfødelse ble sagnet om en liten pike som overlevde. Sagnet om Jostedalsrypa. Ola Solum har også regissert filmene Kvitebjørn Kong Valemon og Reisen til julestjernen.
Alt begynner med fest og moro. I en liten dal ved Jostedalsbreen på Vestlandet feires det bryllup på gården. Det er folksomt rundt familien til Maren. Liv Bernhoft Osa spiller moren til Maren. Vi får tiltro til henne som mor for Maren med sin breie dialekt og trygge favn. Det blir brått kaotisk og svært dramatisk da pesten kommer. Alle skriker og løper rundt og ber for sitt eget liv og sine kjære. Imens andre elsker som om det skulle være deres siste time. Noen kler seg naken og ruller ned en gressskråning. Imens holder Maren til oppe i fjellene der hun er trygg.
Det er hjerteskjærende å se den vesle jenta som plutselig opplever død og fordervelse rundt seg. Til og med foreldre er døende syke av pest, så hun ikke kan ha noe med dem å gjøre mer. Hun får ikke den omsorgen hun trenger og må klare seg på egenhånd. Hun begynner å snakke med seg selv og bruker det som trøst og leker med dyrene som er hennes eneste selskap. Hun har mareritt om nettene og har det tøft om kveldene når mørket kommer. Maren har blitt instruert av sin mor at hun må holde liv i ilden som er mye av livsgrunnlaget og måten å holde varmen på vinteren med...
EN. Maren, a young girl, is the sole survivor of the Black Death in her Norwegian village. Using instincts, folklore, luck, and the clairvoyant powers granted her by being born with a "Victory Cap," Maren survives on her own, waiting for other people to discover her plight. Painstaking recreations of medieval customs and settings dominate the film.
Director: Ola Solum.
Cast: Julia Onsager Steen, Liv Bernhoft Osa, Bjørn Willberg Andersen, Reidar Sørensen, Baard Owe, Oddbjørn Hesjevoll, Knut Husebø, Bjørn Sundquist, Inger Heldal, Svein Rønning, Hallvard Holmen, Espen Skjønberg, Maria Bakketeig, Hilde Heier, Merete Hjelle.
Norway, 1994.
Language: Norwegian.
1920x1080 FULL-HD
Download Trollsyn / Second Sight. 1994.
 
Trollsyn / Second Sight. 1994. FULL-HD.
Trollsyn / Second Sight. 1994. FULL-HD.

Trollsyn / Second Sight. 1994. FULL-HD.
Trollsyn / Second Sight. 1994. FULL-HD.

 

No comments:

Post a Comment