Forum Rare Films.Cinema Paradiso 

Monday, April 20, 2020

Exit 7. 1978.

Exit 7. 1978.
NL. Exit 7 is het verhaal van Marc Dumont, een veertiger die alles heeft om in deze moderne tijd een gelukkig man te zijn. Hij heeft een goede baan als architect, een lieve charmante vrouw, twee kinderen, een mooie woning buiten de stad. Hij beschermt zijn gezin tegen de problemen van de samenleving, maar is zelf tegen die problemen niet meer opgewassen als hij een aantrekkelijk jong Pools meisje ontmoet met wie hij een verhouding krijgt. Deze verhouding, die nogal stormachtig verloopt, doet hem pas echt goed nadenken over zijn situatie. Op het moment dat hij denkt de oplossing gevonden te hebben, stapt hij met zijn vriendin in een vliegtuig dat gekaapt wordt. Dan beginnen de problemen pas echt...
EN. A 40-year-old architect begins to doubt his role as a father in a world sliding into decadence. When he meets a young Polish girl he runs off with her to Rhodes. His psycho-moralistic angst is presented in a series of flashbacks when the hijack of his airplane forces him to take stock of his life.
Director: Emile Degelin.
Cast: Janine Bischops, Paul Codde, Guido De Belder, Peter Faber, Laura Gemser, Jadwiga Jankowska-Cieslak, Johanneke van Kooten, Fred Van Kuyk, Mieke Verheyden.
Netherlands, Belgium, 1978.
Language: Dutch.
Exit 7. 1978.
Exit 7. 1978.

No comments:

Post a Comment